Anmeldelse af CIHAs produkter

D. 3. september 2017

Legetøj til AVT-teknikker til børn med hørenedsættelse

CIHA er en nyere virksomhed som sælger legetøj og tilbehør til børn med høretab. Legetøjsudvalget er sammensat efter hvad børn med høretab kan have gavn af, og hvad der kan være godt at inddrage i AVT-inspireret leg.

For jer der ikke lige kender AVT (Auditory Verbal Therapy), så er det en sprogstimuleringsmetode som er målrettet børn med høretab. Den kan tilpasses barnets individuelle niveau, kompetence og hørenedsættelse, og hjælper barnet til at opnå det bedst mulige talesprog.

Virksomheden CIHA har i udvalget af legetøj og guides til AVT-inspireret sprogstimulering fået hjælp af Jeanette Hølledig Mikkelsen, som er en certificeret AVT-certificeret audiologopæd. Derudover har forældrene som driver virksomheden, også selv erfaringerne tæt inde på livet, da begge deres børn har et stærkt høretab. Der er altså allerede fra starten af tale om et meget professionelt, erfaringsrigt og fagligt stærkt materialeudvalg.

Du kan læse mere om CIHA på deres hjemmeside. 

Bamsepuslespil i træ

Legetøj med emner som farver, tal og årstider

Jeg har modtaget Puslespil bamsefamilie i træ til vurdering i arbejdet med børn. Anmeldelsen er baseret på min faglige viden og erfaring, samt de erfaringer jeg har gjort sammen med børnene.

Bamsepuslespillet består af tre bamser: Mor-bjørn, far-bjørn og baby-bjørn. De har hver især forskellige busker/nederdele, trøjer og ansigter som udtrykker forskellige følelser/humør. Sammen kan de så kombineres på forskellige måder til forskellige formål. Det hele er samlet i en praktisk kasse, hvor låget er selve puslespilspladen. Det gør den meget praktisk at opbevare og det er nemt at holde alle brikkerne samlet.

Materialet er lavet af træ i god kvalitet, så det er både behageligt at bruge og flot at se på. Farverne er både flotte og børnevenlige, og er malet på træet til de fine motiver som tilsammen giver et næsten nostalgisk udtryk.

Puslespillet er perfekt til førskolebørnene, og kan faktisk bruges helt ned til vuggestuealderen. Jo yngre barnet er, jo mere simpel er den sproglige leg selvfølgelig, men materialets holdbarhed og brugervenlighed gør at man sagtens kan bruge legetøjet til børn helt fra 1 år.

Puslespillet lægger op til et utal af sproglige muligheder, som alt sammen tilpasses efter barnets nuværende niveau. Af mulige emner kan nævnes:

  • Farver og mønstre
  • Følelser og humør
  • Køn
  • Størrelser
  • Årstider

Alle disse emner kan så kombineres i forskellige lege, hvor man med materialet modtager en række forslag. De er inddelt i tre kolonner, som fortæller om legeaktiviteterne, målet for legen, og til sidst også hvordan AVT-strategierne/teknikkerne passer ind. Der er altså tale om en ret omfattende instruktion, som kan kombineres og sammensættes præcist efter det enkelte barns niveau og interesse, samt hørenedsættelse.

Se flere detaljer om Puslespil bamsefamilie i træ kan ses her. 

Min anmeldelse

Anmeldelse af Bamsepuslespil i træ til sprogstimulering af børn

Selve puslespillet er simpelt af både udseende og funktion, men er super flot og elegant, hvilket giver børnene lyst til at lege med det. Mange børn giver sig også helt automatisk til at klæde bamserne på i forskelligt tøj, og giver dem små historier, så det er et meget intuitivt stykke legetøj.

For at gøre legen mere strategisk og sprogstimulerende mod et bestemt element, kræver det ofte en lidt mere overvejet tilgang i samarbejdet mellem barnet og den voksne. Den tilgang får man oven i købet serveret i form af instruktionsarket, som er udformet af en certificeret og veluddannet audiologopæd. Som forældre får man altså pludselig mulighed for at deltage i en leg sammen med sit barn, hvor man kan løfte hele aktiviteten op på et højt sprogligt og auditivt niveau.

Puslespil bamsefamilie i træ har min fulde anbefaling! Det er et flot og holdbart materiale, som følges til dørs af de faglige overvejelser og instruktioner.

Del denne side på de sociale medier…