Foredrag

Som talepædagog har jeg indgående viden – både praktisk og teoretisk – om den sproglige udvikling, sprogstimulering og meget andet. Den viden deler jeg meget gerne ud af i diverse foredrag for blandt andet pædagoger, andre talepædagoger og forældre.

Foredragets emne er helt op til jer, og jeg afholder både store og små foredrag med få eller mange deltagere.

Hvor og hvornår foredragene afholdes er stort set også op til jer. Mange foretrækker at de afholdes i selve institutionen, og også at det bliver indenfor de almindelige arbejdsdage; hvilket vi sagtens kan finde ud af. Og ellers finder vi også gerne et tidspunkt om aftnen eller i weekenden. Jeg kører stort set rundt i hele landet mod kørepenge efter Skats takster.

Så hvis I er interesserede i at afholde forskellige foredrag, må I meget gerne kontakte mig for at høre nærmere – helt uforpligtende, selvfølgelig.

Foredrag om sprog og sprogstimulering

Forslag til emner

 • Sproglig udvikling for et- og/eller tosprogede
 • Sproglige vanskeligheder og forsinkelser
 • Sprogstimulering af småbørn
 • Sprogstimulering af børn i hverdagen og/eller institutionen
 • Vurdering/screening af børn
 • Dialogisk læsning
 • Brug af apps i sprogstimulering
 • Brug af blandet legetøj i sprogstimulering

Både foredragets omfang og emne er helt op til jer, så kontakt mig endelig – helt uforpligtende – for at høre nærmere.

Som foredragsholder…

…er jeg jordnær, glad og meget energisk.

…er jeg teoretisk orienteret.

…har jeg fokus på at foredraget skal orientere sig mod jeres og børnenes hverdag.

…tager jeg udgangspunkt i børnenes individualitet og motivation i sprogudviklingen.

…er jeg altid klar til at tilpasse indholdet efter de enkelte deltagere, for det er jo for jeres skyld at vi er samlet, så I kan få det bedste udgangspunkt til at arbejde videre med børnene.

Foredrag om brug af iPad sammen med børnene

Et meget populært emne for tiden, er de omdiskuterede iPads. Jeg hører til dem som helt sikkert synes at iPaden har sin ret i børnenes verden, og jeg elsker at fortælle om hvordan børnene – og de voksne – kan få allermest ud af iPaden.

Personligt bruger jeg iPaden meget i undervisningen og samværet med børnene. Den skal selvfølgelig ikke fylde det hele, og den skal heller ikke kun være en parkering til børnene – hvilket intet jo skal – men hvis iPaden bruges strategisk kan den være med til at skabe store mirakler for børnenes udvikling – særligt sprogligt og skriftligt.

Jeg har efterhånden fået indsamlet en del forskellige apps som kan gavne på forskellige sproglige områder hos børnene. Det gælder både sproglyde, tal, farver, historiefortælling og meget andet.

I mit foredrag om iPaden sammen med børnene demonstrerer jeg mine yndlingsapps, og giver en grundig gennemgang i hvordan man kan bruge spillene sprogstimulerende, lærerigt og sjovt sammen med børnene. Fordraget tilpasses selvfølgelig publikums ønsker, hvorfor oplægget eksempelvis kan tilpasses enten forældre eller professionelle.

o

Foredrag om tosprogede

Gruppen er tosprogede personer i Danmark vokser hver eneste dag. Sprogene er fordelt på mange forskellige sprog, og tales af mange forskellige religiøse og kulturelle repræsentanter.

Når man arbejder med tosprogede børn og deres familier i daginstitutionerne er der mange opgaver og udfordringer som er de samme som ved samarbejdet med etsprogede familier. Men eksempelvis sproget kan være en helt anden udfordring.

I mit foredrag om tosprogede kan der lægges fokus på lige netop dét som I kunne tænke jer at blive klogere på. De mest populære fokus er

 • Testning af tosprogede børn
 • Undervisning af tosprogede børn
 • Viden og teorier om tilegnelse af dansk som andetsprog

eller

 • Samlet foredrag om tosprogede børn
Tosprogedes sproglige udvikling - Foredrag

Læs mere om tosprogethed og hvordan vi kan arbejde med tosprogede børn, voksne og unge i Logos – Et audiologopædisk tidsskrift.
Artiklen hedder “Overgangen til at arbejde med tosprogede“.

Del denne side på sociale medier…