Salg af spil

Spil og leg er en stor del af enhver barndom, og har stor betydning for den generelle udvikling; hvilket selvfølgelig også inkluderer den sproglige udvikling.

Mange spil har faktisk også flere sproglige elementer, som Hr. Skæg og VildKatten, men de sigter stadig efter en mere generel sprogstimulering.

Fordelen ved talepædagogisk udviklede spil er, at de kan tilpasses specifikke vanskeligheder dit barn måtte have.

Farverige sprogspil til førskolebørn

ABC-plakat

Min ABC-plakat er sammensat efter flere forskellige parametre, for at give et samlet godt resultat.

Først og fremmest har jeg taget udgangspunkt i bogstavernes standardudtale, som også typisk er den første lyd børnene lærer i deres skriftsproglige tilegnelse.

Derudover har jeg også valgt at det visuelle udtryk skal være givende som muligt. Derfor vises bogstaverne både som store og små, og billederne er genkendelige for børn. For så godt som muligt at sikre at billederne netop er genkendelige for børnene, har jeg testet billederne på omkring 15 børn i aldrene 2-7 år.

ABC-plakaten indeholder hele det danske alfabet, hvilket også inkluderer det evigt omdiskuterede bogstav “w”. Plakaten er særlig designet til børn i førskolealderen, og perfekt til den allerførste bogstavkendskab.

På forespørgsler har jeg nu også lavet en ny ABC-plakat hvor cola er blevet erstattet med den nok mere velkendte citron. Husk ved bestilling derfor at oplyse om du ønsker ABC-plakaten med en cola eller citron ved bogstavet “c”.

Pris: 20 DKK

Bogstaver til førskolebørn

ABC-tavle med cola

ABC tavle til børn

ABC-tavle med citron

Udtalespil (fonologiske spil)

Her på siden kan du købe vendespil, billedlotteri, brætspil eller baner som alle er designet til at støtte udviklingen af udtalen.

Foruden at udtale nok er den største vanskelighed blandt førskolebørn, så er den også meget varieret. For nogle børn er det lydene forrest i munden, og for andre er det de lyde man udtaler bagerst i munden, og for andre igen er det måske bestemte lydkombinationer. Uanset, så har fonologiske vanskeligheder indflydelse på barnets videre læse- og staveevner, så jo tidligere vanskeligheden afhjælpes, jo bedre.

Her præsenterer jeg kun spil til et lille udpluk af de lyde der kan være vanskeligheder med, for det kan faktisk være alle lyde i alle kombinationer og positioner. Men kig nærmere på dem og se om der er nogle af vanskelighederne der virker bekendte. Og ellers laver jeg også gerne spil helt specielt til jer.

o

Vendespil og billedlotteri

Vendespil og billedlotteri består af to ark med to gange tolv individuelle farverige billeder, som klippes ud til enten vendespil eller billedlotteri.

Billedlotteri er gerne til de 2-3 årige, hvor vendespil er til de 3-5 årige. Ved vendespil behøver man heller ikke at bruge alle 12 stik med det samme.

Pris: 20 DKK pr. spil

Vendespil og billedlotteri fås i lydene

 • /f/ i starten af ord (initialt)
 • /s/ i starten af ord (initialt)
 • /s/ i midten af ord (medialt)
 • /t/ i starten af ord (initialt)
 • /k/ i starten af ord (initialt)
 • /g/ i midten af ord (medialt)
 • /r/ i starten af ord (initialt)
 • /r/ i anden position
 • Konsonantklynger i starten af ord (initialt)
 • Konsonantklynger i slutningen af ord (finalt)

o

Spilleplade

Pirat- eller Prinsesse-spillet er en spilleplade i A4-størrelse med passende billeder på. Til spillepladen bør man have to bunker af kort – eksempelvis kortene til billedlotteri og vendespil her på siden – på en sort og en hvid markør. Dertil skal man også selv skaffe spillebrikker og en terning.

Spillepladerne kan sammensættes med kort til en hvilket som helst udtalevanskelighed (fonologisk vanskelighed). Og så har det en størrelse, så det typisk tiltaler de ældste førskolebørn.

Pris: 20 DKK pr. spil

Piratspil til drenge

o

Bane

 

Banerne er sammensat efter fonologi – altså bestemte lyde. De er designet til børn i førskolealderen og den tidlige skolealder, og kan bruges til at øve udtalen hos den nævnte gruppe børn.

Spillene er ret hurtige at gennemføre, og er altså en skøn måde at øve brætspil på eller hurtigt øve udtalen hos børnene.

Pris: 20 DKK pr. spil

Vendespil og billedlotteri fås i lydene

 • /f/ i starten af ord (initialt)
 • /s/ i starten af ord (initialt)
 • /s/ og /g/ i ord
 • /k/ i starten af ord (initialt)
 • /g/ i starten af ord (initialt)
 • /r/ i starten af ord (initialt)
 • /r/ i anden position
 • Konsonantklynger i starten af ord (initialt)
 • Konsonantklynger i slutningen af ord (finalt)
 • Dyr
 • Frugt og grønt

o

Racerbane

Racerbanen kan bruges til at øve fonemer især finalt, men selvfølgelig også initialt – altså lyde både i starten og i slutningen af ordene.

Racerbanen er rigtig god og sjov for rigtig mange børn, da den kombinerer sprogstimuleringen med en mere aktiv aktivitet som bilerne der kører henover banen.

Pris: 10 DKK pr. spil

Racerbane til førskolebørn

Halloweenspil

Halloween er en fantastisk tid med græskar, hekse og spøgelser i alle mørke kroge. Jeg har lavet tre små spil ud fra Halloween som spilleplade, bane og vendespil/billedlotteri, som passer perfekt til de mørke spilaftner sammen med førskolebørnene.

 • Spillekort: Kan klippes til enten billedlotteri (2-3-årige børn) eller vendespillet (3-6-årige børn).
 • Bane (3-6-årige børn).
 • Spilleplade (4-6-årige børn).

Spillene kan bygges op efter lige de regler I ønsker. Eksempelvis kan det være at man skal gå frem eller tilbage når man på spillepladen og banen lander på et græskar, eller at man skal beskrive det trukne kort i billedlotteriet. Få inspiration i nedenstående video.

Pris: 20 DKK pr. spil

Anmeldelse fra kunde

Vi startede med at spille vendespil, så Noa kunne lære de forskellige ord – derefter spillede vi billedelotteri med dem, og det sys han var meget sjovere.
Han trak og fortalte hvilket kort vi skulle finde. Det startede ud med, at vi hjalp hinanden, men det blev hurtig til en sjov konkurrence om hvem der vandt :) Senere skulle far altså også prøve det uhyggelige spil.
Nogle af ordene som “frankenstein” var/ er lidt svært både at sige og at forstå – når han ikke aner hvem der er. Men det har vi så forsøgt at forklare. Han kalder det dog monster.
Vi har spillet banen en enkelt gang indtil videre, og det var lidt svært at sidde stille og ikke fjolle frem på banen. Men det var sjovt og (u)hyggeligt med 2 dinosaurer som brikker der skulle igennem banen og i sikkerhed
Alt i alt, så har det været et hit. Fantastisk sjov og hyggelig måde at lære nye ord til ordforrådet på:) Vil jeg helt sikkert gøre brug af fremadrettet, både som sjov herhjemme men også i mit arbejde som pædagog.

Julespil

Alle børn elsker alt med jul – Juletræ, julemand, pynt og alt det andet! Spillene øver selvfølgelig særligt udtalen af lyden /j/, men er også fantastisk til blandede lyde og leksikon. Derudover er julespillene også et fantastisk udgangspunkt til at få snakket godt og grundigt om stort og småt omkring julen.

Julespillene fås i tre forskellige udgaver:

 • Spillekort: Kan klippes til enten billedlotteri (2-3-årige børn) eller vendespillet (3-6-årige børn).
 • Bane (3-6-årige børn).
 • Spilleplade (4-6-årige børn).

Spillene kan bygges op med fleksible regler som passer til lige præcis de børn man har med i spillet. Eksempelvis kan det være at man skal tage skridt frem og tilbage når man lander på et rødt felt på spillepladen, eller andre variationer. Få inspiration i nedenstående video, hvor du også bliver introduceret til spillene.

Pris: 20 DKK pr. spil

Bestil spil

Hvis du ønsker at købe et eller flere spil, skal du henvende dig via mail info@mitbarnssprog.dk eller telefon 22143146.

Her skal du oplyse:

 • Hvilke spil du ønsker at modtage som PDF
 • Hvilke lyde du ønsker spillet med

Herefter vil du hurtigst muligt få tilsendt en faktura over mail som ordrebekræftelse. Efter betalingen – enten over MobilePay eller bankoverførsel – vil du modtage dine bestilte spil som PDF sammen med spillereglerne.

Husk at læse handelsbetingelserne inden bestilling.

Betaling

Betaling sker efter at du har modtaget faktuaren. Du kan betale med bankoverførsel, MobilePay eller via EAN-nummer.

Individuelt tilpassede spil

 • Ved henvendelse laver jeg meget gerne individuelt tilpassede spil, hvor I selv har indflydelse på hvilke sproglige aspekter der skal være fokus på.
 • Pris: 40 DKK

Lyd vs. bogstav

Indenfor talepædagogikken taler vi næsten altid om lyde frem for bogstaver, hvor man i institutionerne gerne taler om bogstaverne. Når vi øver udtale øver vi netop at barnet skal kunne sige /s/ som slangen, i stedet for bogstavet s (udtales es), for det er jo netop lyden der skal bruges når ordet siges. Ellers ville det jo hedde en eslange i stedet for en slange.

Del denne side på de sociale medier…