Anmeldelser af lidt af hvert

Her på siden kan du se min liste over blandede anmeldelser jeg laver af blandt andet bøger og undervisningsmaterialer. Nogle af bøgerne kan også være mulige emner at bruge til dialogisk læsning sammen med dit barn, som du kan læse om nederst på siden om materialer.

Husk også at læse om de apps jeg har anmeldt til brug på især iPad.

Hold jer gerne opdateret her på siden over de nyeste anmeldelser som løbende vil komme ind, men I kan også følge med på min facebook- eller Twitter-profil, hvor jeg selvfølgelig lægger alle nye opdateringer ind også.

Har I selv nogle bøger eller andre materialer I godt kunne tænke jer at få vurderet eller anmeldt, så må I meget gerne kontakte mig så siden kan blive mere relevant for jer – uanset om I er forældre, pædagoger, andre professionelle eller om I er producenter/forlag.

Anmeldelser af produkter til sprogstimulering til børn

o

Jesper Sehested – Et liv som ordblind

D. 26. juni 2020

Unikt indblik i boerns oplevelser med læsevanskeligheder

Jesper Sehested har i skrivende stund skrevet tre bøger om og til ordblinde børn. Bøgerne illustrerer hvordan det kan være at leve med ordblindhed, de tanker der følger med og hvordan der kan arbejdes med det.

Misforstå mig ikke, for der er egentlig ikke tale om læringsbøger! Bøgerne har i stedet særligt fokus på mennesket bag ordblindheden, og alt det de oplever i forbindelse med deres læse- og stavevanskeligheder.

Bøgerne henvender sig både til ordblinde børn, deres forældre, deres lærere, deres pædagoger og alle andre fagpersoner og pårørende.

Du kan læse hele min anmeldelse af Jesper Sehesteds bøger om ordblinde børn her. 

RO+

D. 6. januar 2020

RO+ (RetskrivningsOrdbogen Plus) fra Dansk Sprognævn er nok den mest grundige ordbog jeg nogensinde har været i nærheden af! Når man går ind på www.roplus.dk bliver man indledningsvist præsenteret for en ordbog på hele 65.083 ord, som jo er overvældende mange ord til at repræsentere vores danske ordforråd. Du kan også tage ordbogen med dig i en app, hvor jeg virkelig har nydt den på min egen iPhone.

Foruden grundfunktionen som ordbog, giver RO+ også informationer om betydning ved mange af ordene, orddeling, ordklasse- og bøjningsoplysninger, samt hvad du ellers kan komme i tanker om af relevante oplysninger. For hvert ord du slår op får du altså en masse andre informationer som kan hjælpe dig videre i dit skriftsproglige projekt.

Foruden resultaterne er der i søgningen også virkelig mange muligheder! For det første er brugervenligheden høj med mulighed for at flytte et ord fra ét program og over i RO+-browseren. Derudover er der en masse muligheder for særlige søgninger med eksempelvis specialtegn.

Ordbogen kan altså meget mere end bare hjælpe dig med at stave et ord. For at hjælpe dig med at udnytte alle disse mange muligheder, er der en grundig informationsfane som giver dig både en informationsvejledning, vejledning til indhold, og opsætning. Sidstnævnte inkluderer blandt andet hvordan du bedst muligt kan sætte RO+ op på dine forskellige computere, smartphones og tablets.

Der gemmer sig altså mange skønne muligheder i denne her ordbog, som grundet sin digitale form er utrolig nem at benytte, let tilgængelig og tiltalende både at se på og bruge. Og så er ordbogen nu oven i købet også gratis.

Bogen om alting, ingenting, Emil og dragen

D. 28. juni 2019

En bog om fortællinger

Langt de fleste børn elsker en god fortælling! Og noget af det bedste ved fortællinger er, at de kan fortælles alle steder – i bilen, ved bordet, i sengen eller måske en skyggefuld krog ude i haven. Der findes så mange fortælleformer, at det kan være svært at gennemskue hvilke der vil passe til netop jeres familie.

Denne her lille bog – eller guide, som den også kaldes – er den helt rigtige hjælp til den travle familie, som godt kunne tænke sig at komme lidt længere ind i fortællings verden. Bogen er nem at forstå, og giver masser af blandet inspiration til både dig og dit barn.

Du kan læse hele min anmeldelse af Bogen om alting, ingenting, Emil og dragen her. 

Minimale par fra Sprogeriet

D. 22. november 2018

Komplet anmeldelse af Minimale Par fra Sprogeriet

Jeg vil gerne starte med at indrømme, at jeg har haft en lille fordom overfor minimale par. Jeg havde fået det indtryk, at undervisning med minimale bestod af et klassisk vendespil – bare kun med et enkelt rimpar, som eksempelvis lyne vs. dyne.

Ind kommer så Sprogeriets kasse med Minimale Par, som fuldstændig ødelægger enhver fordom jeg har haft omkring de altid så omtalte minimale par.

Ikke nok med at der faktisk er en virkelig grundig og velfunderet teoretisk baggrund, så er der faktisk også rigtig mange måder at bruge de minimale par på. Til sidst må vi heller ikke glemme de helt igennem fantastiske illustrationer, som er farverige, flotte, sjove, og så illustrerer de oven i købet også nogle ret gode ordpar.

Du kan læse hele min anmeldelse af Sprogeriets Minimale Par her. 

Leggro

Opdateret senest d. 10. juli 2019

Børnerummets legetøj til sprogstimulering

Ofte når jeg arbejder med børnene, så ender vi inde på barnets værelse og bruger barnets legetøj lige så vidt som mine egne materialer i sprogstimuleringen.

Det er en fantastisk måde at arbejde på, og derfor har jeg også en stor interesse i legetøj der kan købes i butikkerne. Butikkernes legetøj kan have fantastiske farver, referere til tegnefilmsfigurer eller lignende som børnene kender, og meget mere der gør dem interessante for børnene.

Jeg har fået en god portion legetøj i hånden fra Leggro, som jeg har anmeldt til sprogstimulering af børn med forskellige formål. Der er mange forskellige stykker legetøj som lægger op til mange forskellige slags lege og aktiviteter.

I kan læse alle mine anmeldelser af legetøj her.

Anmeldelse af appen Sproghjælp
fra Dansk Sprognævn

D. 28. februar 2018

Anmeldelse af Sproghjælp fra Dansk Sprognævn

Appen er inddelt i forskellige sproglige kategorier, som vi typisk har vanskeligheder med på dansk. Nogle få eksempler kunne være:

  • Ét eller flere ord?
  • Hans eller sin?
  • Ligge eller lægge?
  • R-problemer?
  • Komma

Der er i alt 30 sproglige kategorier, og er selvfølgelig baseret på analyser foretaget hos Dansk Sprognævn så det er nogle af de grammatiske og sproglige udfordringer vi oplever i hverdagen.

For hver enkelt sproglig kategori er der en læsevenlig og letforståelig beskrivelse af hvad ordet dækker over, og hvordan det bruges. Gerne suppleret med flere eksempler for at skabe en endnu bedre forståelse af det sproglige element.

I kategorien Får eller for? forklares hvad det enkelte ord dækker over, samt giver en hjælperegel til hvordan de skal bruges hver især. Kategorien Ordklasser giver derimod en grundig beskrivelse af hvad ordet dækker over overdrysset med letforståelige eksempler.

Uanset om du er generelt sprogligt interesseret, arbejder med grammatik i din uddannelse, eller har mange skriftlige fremstillinger, så kan appen Sproghjælp være af interesse for dig. Appen er nem at bruge, og siderne kan nemt både deles og gemmes.

Appen er gratis, og har min største anbefaling til alle. Vi kan alle sammen bruge lidt genopfriskning af vores mange grammatiske regler.

Anmeldelse af bogen
Læs med dit barn – Sådan støtter du dit barns skrive- og læseudvikling
af Carina Fast

D. 29. september 2017

Læs om læseforudsætningerne for en god skriftsproglig udvikling

Bogen Læs med dit barn – Sådan støtter du dit barns skrive- og læseudvikling er udgivet i 2016 og skrevet af den skandinaviske forsker Carina Fast. Bogen henvender sig primært til forældre samt andre voksne i børnenes hverdag som støtter dem i deres skriftsproglige udvikling.

Bogen indeholder både relevant forskning og et hav af visualiserende eksempler. Så selvom bogen er veldokumenteret, så er den både nem og relevant for forældre, bedsteforældre, pædagoger og alle andre i børnenes hverdag.

Jeg anmelder her bogen ud fra min faglige erfaring og viden som læsepædagog.

Anmeldelse af Sigurds danmarkshistorie

D. 10. maj 2017

Sigurds Danmarkshistorie - Læs hele min anmeldelse

Sigurds danmarkshistorie er et omfangsrigt projekt som involverer både bøger, lydbøger, cd’er, spil og et bredt udvalg af undervisningsmaterialer. Der har været forskellige mennesker involveret i projektet, men forerest har den altid børnevenlige Sigurd Barrett holdt styr på alle trådene. Barrett har selvfølgelig skrevet, indsunget, indspillet og indtalt langt det meste, men sammen med Politikkens Forlag, Foreningen af lærere i historie og samfundsfag, Nationalmuseet, DR og mange andre partnere, har han altså nu skabt det flotte og gennemførte projekt under navnet Sigurds Danmarkshistorie.

Læs her hele hele min anmeldelse af alle de mange bøger og spil fra Sigurds Danmarkshistorie ud fra min talepædagogiske viden og erfaring. Der venter potentielle ideer til en hyggestund derhjemme, aktiviteter til de nysgerrige børn og materialer til undervisere i historie.

Halfdan Rasmussens Julekalender for børn

D. 10. december 2012

Den blev udgivet i november 2009, og er en 50 sider lang julekalender opbygget af 24 små historier om julen.

Bogen er skrevet af den populære digter Halfdan Rasmussen, og hans rim og remser bliver også i denne bog pakket ind i billeder af Ib Spang Olsen.

Bogen kan købes i flere bogbutikker, samt flere steder på internettet.

Sangbogen Evigglad

D. 25. marts 2017

Kendte børnesange

Sangbogen Evigglad indeholder 34 kendte børnesange, og indeholder klassikere som “Giraffen Gumle” og “Lille Peter Edderkop”. De mange sange er udvalgte efter samtale med over 100 institutioner, hvilket gør sangbogen meget aktuel for både familie og institution, som hermed kan skabe et fælles grundlag.

Den medfølgende sangbog er skønne og børnevenlige farver, og inkluderer blandt andet illustrerede fagter. Med bogen følger også en cd med alle sangene på, sunget af Nanna fra MGP 2003.

Sange er en stor del af børnenes hverdag, og hjælper til tilegnelsen af både ordforråd, udtale og endda grammatik. Og Sangbogen Evigglad er både børne- og voksenvenlig, så det er den fulde pakke man her får.

På hjemmesiden – www.eviggladsange.dk – kan man se uddrag af sangbogen, lytte til musikeksempler og bestille bogen.

Fandt I noget I kunne bruge?

Uanset, så vil jeg meget gerne høre om jeres erfaringer med de anbefalede bøger m.m. Så skriv endelig til mig, og fortæl hvad I fik ud af det.

Del denne side på de sociale medier…